Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний.
--------------------------------------------------------------------
Грибний соус готується з найпростіших продуктів і подається із смаженим на сковороді окунем. Блюдо досить просте, але дуже смачне.
Продукти (на 4 порції):
- Окунь, філе без шкірки - 4 шт. (600 г);
- Сіль - 1 ч. л.;
- Борошно;
- Масло вершкове - 35-50 г;
- Картопля варена, гаряча (для сервірування).
Для соусу:
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- Гриби печериці свіжі - 20 шт.;
- Масло рослинне - 45 г;
- Борошно - 15 г;
- Бульйон рибний - 200 г;
- Вершки жирні - 250 г;
- Крем-фреш або сметана - 100 г;
- Вино біле сухе - 100 г;
- Кріп свіжий (рубаний) - 1 пучок;
- Соєвий соус - 0,5 ч. л.;
- Сіль - за смаком;
- Перець білий мелений - за смаком.
Приготування
1. Приготувати соус. Цибулю і гриби порізати. У великій сковороді розігріти олію, висипати цибулю, готувати, помішуючи, 3-5 хвилин, потім додати гриби, смажити ще 5-10 хвилин, до повного випаровування рідини.
2. Тим часом філе посипати сіллю і обваляти в борошні.
3. У великій сковороді на середньому вогні розігріти вершкове масло, викласти філе, смажити близько 3 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
4. Цибулю і гриби посипати борошном, перемішати. Залити бульйон, довести до кипіння, постійно помішуючи, довести соус до загусання. Потім ввести вершки і крем-фреш або сметану. Зменшити вогонь, готувати соус приблизно 3 хвилини.
5. Ввести в соус, вино, соєвий соус, сіль і перець за смаком. Додати кріп.
6. Рибу викласти на сервірувальні тарілки, полити грибним соусом. Подавати рибу з вареною картоплею.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.
|