Главная Риболовля на Горохівщині Регистрация

Вход

Приветствую Вас Гість | RSSПонеділок, 02.12.2024, 17:31
Меню сайта

Форма входа


Статті про ловлю риби
Новини [45]
Новини про риболовлю на Горохівщині, Волині, Україні та в цілому світі
Риби [17]
Риби, які можна піймати в Горохівському районі.
Спінінгова ловля [55]
Все що стосується спінінгової ловлі
Боковий ківок (літня мормишка) [8]
Все про ловлю риби з боковим ківком або літня мормишка
Поправочна ловля [30]
Ловля на поправочну вудочку та все що з нею пов’язано
Донна ловля [23]
Класична донна ловля, фідер, пікер – техніка и тактика ловлі
Ловля риби з льоду [37]
Все, що стосується риболовлі з льоду.
Риболовні аксесуари [40]
Риболовні речі, дякуючи яким ловити рибу більш зручно та приємно.
Зроби сам! [27]
Все, що можна зробити своїми руками для рибної ловлі.
Відео про риболовлю [17]
Відео яке мені сподобалось і з якого можна почерпнути щось корисне.
Кухня [23]
Смачні страви, які можна приготувати з пійманої риби
Блог [98]


Главная » 2014 » Листопад » 2 » Як приготувати котлети з річкового окуня
20:52
Як приготувати котлети з річкового окуня

Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний.
--------------------------------------------------------------------

Я думаю, що багато люблять їсти рибу. Якщо з морською все просто, то з річковою потрібно повозитися - почистити, випатрати. Риба окунь - дуже примхлива риба в плані чищення. Щоб зішкребти з неї луску, потрібно докласти неймовірних зусиль. А якщо все-таки луску почистити, так потім у квартирі місяць не прибратися. А вже про вколоті пальці я взагалі мовчу. Рибка смачна, але от особисто мені вона набридла і я дуже захотів рибних котлет. Найсмачніші котлети з щуки, але зараз попробуємо приготувати котлети з річкового окуня.

Вам знадобиться:

- окунь;

- шматочок свинини;

- цибуля;

- манна крупа.

Покрокове приготування

1. Раз вже я заговорив про котлети з окуня, то хочу поділитися способом очищення окуня. Думаю, що багатьом він стане в нагоді. Раніше я натягував рибку за хвіст до клацання. Лусочки піднімалися дибки і вже було простіше. Але ось невдача - луска дрібна, від риби відлітає в різні боки і потім надовго застряє в кухонних закутках. Нещодавно я дізнався ще про одну хитрість - перед очищенням, окуня потрібно заморозити. І дійсно, рибу, що відтаяла чистити набагато простіше, та і луска не летить у всі боки, а залишається на рибочистці.

2. Дуже важливо під час чищення на руку краще одягнути рукавички, щоб не замерзли руки. Я одягнув звичайну рукавичку, поверх якої одноразову вінілову. До речі, так і пальці ціліші будуть - у окуня дуже гострі плавники.

3. Я, попередньо роблю окуні стрижку «під нуль» (відрізаю всі плавники), щоб рибочисткою не чіплятися за плавники.

4. Можна упорядкувати свої дії і спочатку у всієї рибки обрізати плавники, потім очистити від луски, а потім вже випатрати.

5. Саме так я і зробив. Обезголовлені тушки гарненько промиваю. До речі, заморожена риба дуже добре потрошиться.

6. Обов'язково обрізаємо хвостики. Це можна зробити відразу, але у помитої рибки це зробити простіше. Рибу відкладаємо вбік.

7. Переходимо до підготовки решти інгредієнтів для котлет. Очищаємо цибулю. На 1 кг тушок я взяв 3 цибулини.

8. Ні одні рибні котлети не вийдуть смачними без свинини. Можна взяти сало, а можна взяти шматочок з м'ясом. Якщо приблизно, то беремо 1/5 частина сала від кількості риби.

9. Сало я ріжу на дрібніші шматочки, щоб м'ясорубка не давилася.

10. Прокручуємо всі інгредієнти через дрібну решітку.

11. Так як риба з кістками, фарш я прокручую двічі.

12. Додаємо спеції. Можна спеціальні для риби. Я просто солю і перчу, тому що річкова риба сама по собі досить ароматна.

13. Далі додаємо манну крупу. Вона прекрасно зв'яже фарш. Фарш у мене вийшов злегка рідкуватим, а з манкою я його загустив до потрібної консистенції. Я не додаю в фарш ні булку, ні яйця. Замість них у мене йде пшенична крупа.

14. Все ретельно перемішуємо і відставляємо фарш вбік на деякий час, щоб манка розбухла і розійшлася.

15. Котлетки обсмажуємо на рослинному маслі. Можна їх запанірувати в манній крупі. А можна і без панірування. Моя порада: перед ліпленням котлет руки змастіть рослинною олією. Можна і обполоснути водою, але тоді котлетки будуть прилипати (якщо смажите на звичайній сковороді без пригарного покриття). Масла на сковороду вливаємо не багато, тому що в процесі смаження з котлет витопиться зайвий жир.

16. Обсмажуємо котлетки на середньому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. Я не накриваю кришкою, щоб котлети не розвалювалися. Котлетки виходять соковиті і пружні.

17. Їсти краще всього з картопляним пюре, але у мене на гарнір були макарони.

Зверніть увагу

Може бути, що доведеться трошки повозитися, але воно того варто. Для любителів легких страв котлетки чудово готуються на пару. І не дивлячись на те, що вони рибні, вони чудово поєднуються і з макаронами і рисом. Так просто на хлібець покласти і з чаєм. Не знаю, чи продається річковий окунь в магазинах. У нас я не бачив. Ті, у кого є знайомі рибалки, знають як ловити окуня круглий рік. І не дивлячись на те, що з нею багато клопоту, вона смачна і корисна. А багато хто навіть і не здогадуються, що з річкового окуня можна готувати смачні котлети.

------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.

Категория: Кухня | Просмотров: 1281 | Добавил: Vasya | Теги: морська риба, приготувати окуня, річковий окунь, котлети з щуки, котлети з окуня, чистити окуня, жарити, окунь на котлети, річковариба, патошити окуня | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архив записей

photo
Наш опрос
В спінінговій ловлі ви частіше використовуєте:
Всього відповідей: 23


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Друзья сайта
  • Все об играх
  • Мой заработок в Интернете
  • Пошук

    Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz