Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний.
--------------------------------------------------------------------
Ікра червона - це делікатес, здатний прикрасити будь-який стіл. Традиція купувати її до святкового столу прийшла до нас з глибини століть. Сьогодні, як і багато років тому, ікру люблять і дорослі, і діти.
Як солити ікру червону вдома?
Методів засолювання червоної ікри в домашніх умовах дуже багато. Вибрати є з чого. Але я для себе вибрала єдиний рецепт, як солити червону ікру?
Як правило, найскладнішим є процес звільнення ікринок від плівки, в якій розташована ікра, перебуваючи в черевці риби. Так як я знаю як ловити форель, то ікру я беру з форелі. В інтернеті можна знайти безліч різних способів, я для себе знайшла найшвидший і зручний спосіб.
Ікра червона, приготована в сольовому розсолі (тузлуці)
Треба взяти високу каструлю. Чому високу? Тому що розсіл разом з червоною ікрою потрібно буде збивати віночком. Якщо посуд буде низьким, то основну частину ікри вам доведеться збирати зі столу (в кращому випадку).
Як солити червону ікру? З чого почати? У каструлю наливаємо 1 літр води, засипаємо 1.5 столових ложки кам'яної солі (з хорошою гіркою) і 1 чайну ложку цукру-піску. Ставимо на плиту розсіл, доводимо до кипіння і проварюємо, очікуючи повного розчинення солі та цукру.
Знімаємо каструлю з вогню і охолоджуємо тузлук до температури 50-60 градусів. Для цих цілей можна купити спеціальний градусник для вимірювання температури води.
Закладаємо червону ікру з плівкою в остуджений розсіл. Беремо віночок і збиваємо ним ікру з плівкою, як омлет. У міру накручування плівок на віночок, знімаємо їх.
Збиваємо ікру до того моменту, поки не знімуться всі плівки. Час засолювання ікри регулюємо за смаком. Пробувати потрібно починати хвилин через 10. Це залежить від того, як ви хочете солити червону ікру. Любите малосольну ікру, часу на засолювання потрібно менше. Вам подобається продукт більш солоний, проявіть витримку, почекайте хвилин 20. Після того, як ви отримали червону ікру потрібного засолу, необхідно злити розсіл. Для цих цілей можна використовувати друшляк або ситечко.
Готову червону ікру бажано з'їсти протягом 2-3 днів. Якщо ікри дуже багато, то треба або вибирати, як солити червону ікру іншим способом, або розкласти вже посолену червону ікру в невеликі баночки і прибрати в морозильну камеру. При розморожуванні властивості продукту не змінюються.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.
|