Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний.
--------------------------------------------------------------------
Окунева ікра смачна і ароматна, АЛЕ! До її приготування необхідний особливий підхід. В силу своїх властивостей, окунева ікра дуже терпка на смак (у сирому вигляді її навіть коти не поважають). Тільки термічна обробка здатна перетворити ікру окуня в кулінарний делікатес. З усіх відомих мені варіантів приготування ікри (просто посмажити, зварити уху, млинці з ікри), засолювання самий трудомісткий спосіб. При цьому, кулінарне значення засолювання ікри вище всяких похвал. Поділюся з вами одним із способів засолювання ікри окуня.
Безумовно, для початку окунів треба наловити і витягти саму ікру. Думаю, з цим у рибалок проблем немає.
Тепер треба позбавитися від плівок і помістити ікру в каструльку.
Далі варимо маринад: на 1 літр води - 2 столові ложки солі, десертна ложка коріандру, 2 лаврових листочки, 10-15 горошин чорного перцю, 3-4 запашного. Доводимо до кипіння і варимо протягом 20 хвилин. Гарячим маринадом заливаємо ікру, динамічно помішуючи. Через 20 хвилин зливаємо воду (за допомогою друшлака та марлі).
У більшій каструлі кип'ятимо воду і поміщаємо в неї каструльку з ікрою. Доводимо до готовності протягом 20 хвилин, регулярно перемішуючи.
Готова ікра стає білою і розсипчастою. До речі, така термічна обробка повністю очистить ікру від терпкості і від всіляких паразитів. Тепер можна підсолити за смаком, додати трохи лимонного соку і соняшникової олії.
Чи треба говорити, що ваша праця увінчається смачним твором рибальської кулінарії.
Спробуйте і вам сподобається!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.
|