Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний.
--------------------------------------------------------------------
Мій блог про рибалку - фішингюкрейн на блогспот
Бойли на макусі
- Мелена макуха - 30%
- мелена соя (або соєва мука) - 20%
- манна мука - 20%
- молочний порошок - 20%
Горох
Для приготування, стакан гороху засипають в літровий термос і заливають крутим кип'ятком, заздалегідь додавши в термос чайну ложку соди і трохи конопляного або льняного масла. Потім термос щільно закривають і залишають на 5-6 годин. Цим же способом можна користуватися для приготування перлової крупи, зерна, пшона і так далі
Бойли на манці
- манна крупа - 400г
- мука сої - 200г
- порошкове молоко - 200г
- кукурудзяна мука - 200г
- цукрова пудра - 50г
Рисові бойли
- рисова мука - 100г
- кукурудзяна мука - 100г
- пшенична мука - 100г
- сухе молоко - 100г
- пташиний корм мелений - 100г
Бойли на протеїні
- кукурудзяна мука - 400г
- соєва мука - 200г
- манна крупа - 150г
- макуха, смажені насіннячка, коноплі - 100г
- молочний протеїн (продається в магазинах спортивного живлення) - 100г
- сіль - 50г як консервант
Манна каша
Манна каша вариться при постійному помішуванні до стану щільної в'язкої маси. Коли вона остигне, в неї додають 2-3 штуки печива (меленого) і знову ретельно перемішують. Потім, як і в попередніх рецептах, вкачують в атрактантах. На рибалці ріжуть кубиками і надягають на гачок так, щоб жало було закрите.
Перлова каша
Для приготування насадки з перловки стакан крупи засипають в каструлю з водою, кип'ятять близько 10 хвилин і обливають холодною водою, повторюючи цю операцію 2-3 рази, щоб змити клейкий навар і отримати крупинки, злегка тверді усередині. Крупу, що остигнула, присмачують рослинним маслом, після чого вона не склеюється при зберіганні і крупинки добре відділяються один від одного. На гачок крупинки насаджують по одній або по декілька штук, залежно від його номера.
Перловка з сухарями
Крупу варять на повільному вогні, періодично помішуючи і, стежачи за тим, щоб вона не пригоріла. Готовність перевіряють так - беруть декілька крупинок і роздавлюють. Усередині не повинно залишитися сухої нерозвареної маси. Потім крупу промивають, підсушують і посипають панірувальними сухарями. Після чого перемішують. Частинки сухарів які прилипають до крупи, утворюючи волохаті крупинки. Від крупи, приготованої таким методом, при попаданні її у воду, відвалюються шматочки сухарів, тим самим, привертаючи рибу і викликаючи інтенсивніше клювання.
Зерна злакових
Молоді зерна, узяті з колоса в період молочної стиглості, насаджують на гачок свіжими, по 1-3 зернятка.
Старе стигле зерно спочатку промивають, а потім розмочують у воді кімнатної температури протягом 8-12 годин. Триваліше розмочування приводить до закисання зерна. Набряклі зерна складають в горщик або каструлю, заливають злегка водою і трохи парять в печі або варять на найслабкішому вогні так, щоб зерна стали м'якими, але шкіра їх не лопалася.
Насаджують по 1-3 зерна на тонкий гачок, під шкірку, з незначним виведенням кінчика жала назовні.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.
|