Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний.
--------------------------------------------------------------------
Якщо взяти за основу те, що відварна форель має калорійність близько 90 калорій, а копчена приблизно 140 калорій, то запечена у фользі риба по калорійності буде знаходитися десь посередині. Значить, починаю фантазувати на тему, як приготувати форель у фользі... Буде смачно, не сумніваюся, тому що про те, як готувати форель я знаю майже все, вже дуже часто чоловік їздить на риболовлю... А форель - його головна здобич! А так як я не дуже люблю мити духовку, то рецепт «форель у фользі» - паличка-виручалочка...
Так як запечена риба при нарізці ламається, то перед тим як приготувати форель у фользі я рибу ріжу на порційні шматки. На фольгу викладаю пару часточок лимона, потім обвалюємо рибу в суміші солі, спецій і борошна. Поверх цієї маленької «піраміди» кладемо пару тонких кружечків помідора. Закриваю продукти фольгою і ставлю в духовку для запікання. Чим ще хороший рецепт «форель у фользі»? Тим, що готується риба дуже швидко. А ще вона дуже корисна. Буквально через 20 хвилин можна насолоджуватися смаком форелі і отримувати свою порцію ОМЕГА-3 жирних кислот, вітамінів A, D, B12, і E. А ще: йод, залізо, кальцій, фосфор і безліч інших корисних вітамінів. А найголовніше, що це все, незважаючи на «хімічні» назви буде дуже смачно!
Тим, хто особливо не стежить за кількістю калорій, пропоную наступний рецепт: форель у фользі з невеликою кількістю картоплі. Готувати рибку будемо порційно. Нарізаємо форель на стейки, товщиною близько 2 сантиметрів. Кожен шматочок солимо і перчимо за смаком. Тоді наша форель з картоплею не буде прісною і позбавленою смаку! На фольгу укладаємо нарізані кільця ріпчастої цибулі, попередньо замаринованого в суміші лимонного соку, солі і перцю. Зверху кладемо стейк форелі, по краях обкладає рибку нарізаними скибочками картоплі. Картопля трошки підсолюємо, а при бажанні додаємо трави і спеції.
Заливаємо вміст густою сметаною і гарненько скріплюємо краю фольги. Готувати форель з картоплею в духовці будемо при температурі 190 градусів, приблизно 40-50 хвилин. Якщо ви любите страви з рум'яною скоринкою, то після закінчення приготування форелі з картоплею, розкрийте фольгу і посипте блюдо тертим сиром. Зробіть вогонь трохи сильніше і дочекайтеся, поки сир розплавиться і підрум'яниться. Можете куштувати це чудове блюдо!
Можете приготувати форель з картоплею та грибами. Для цих цілей цілком підійдуть печериці. Готуємо все точно так само, той же рецепт «форель у фользі». Тільки на цибулю кладемо нарізані грибочки, заливаємо майонезом, зверху укладаємо стейки форелі і поливаємо або тим же майонезом, або лимонним соком. Виходить дуже смачне блюдо, яке можна порційно подати гостям. Щоб риба не втратила своєї «Чарівна та приваблива», подавайте її, на розгортаючи... Тобто, в тій самій фользі, в якій вона готувалася.
-----------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.
|