Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний. -------------------------------------------------------------------- Найсмачніша уха
готується з тих сортів риби, які ти зловив сам (не забороняється користуватися
допомогою залу). З чого ж
готується уха? Рецепт приготування: 1. Риба, краще
різних сортів. 2. Картопля
(можна і без неї). 3. Морква,
цибуля. 4. Зелень:
петрушка, кріп. 5. Сіль, перець,
лавровий лист. 6. Стопка горілки
і тліючий вуглик. Отже, що потрібно
для того, щоб приготування юшки не затьмарило відпочинок? Ясна, справа, риба -
щука, окунь, судак, форель, краснопірка, ловля яких у нашій місцевості не
рідкість. Чим її більше, тим краще. Чим риби менше, тим дрібніший повинен бути
казанок. Запам'ятай це секретне правило! Не ведіться на
вмовляння компанії і не перетворюй юшку в суп! Пам'ятаєш, дідусь Ленін казав:
«Краще менше, та краще»?! Це він про юшку! Як приготувати юшку? З чого почати
приготування юшки? З організації процесу. Частина компанії відправляэться на
заготівлю дров, інші нехай чистять рибу. Як чистити рибу ти вже знаєш. Чистка
риби - найкорисніше заняття для тих, хто її не ловив. У той час, як ти видобував
прожиток, вони засмагали, плескалися у воді, збирали квіточки? От нехай тепер
відпочинуть в холодку з ножичками в руках! Тим більше, вони все одно не знають,
як приготувати правильну юшку. В ідеалі картоплю
в юшку не кладуть. Якщо ти вирішила відступити від класики, нічого страшного не
станеться. Я теж не розумію, як приготувати юшку смачну без картоплі... Як
тільки розведуть багаття, став казанок з водою на вогонь. Поки вона закипає,
готуй овочі. Для приготування юшки тобі знадобляться: картопля, морква, цибуля
ріпчаста і багато зелені. Вода закипіла?
Закладай картоплю. По можливості знімай піну. Ще раз закипіла? Кидай туди
дрібно нарізану ріпчасту цибулю і моркву. Морквину шаткують так, щоб було
красиво - хочеш соломкою, хочеш - півкільцями, бажаєш повикаблучуватися, зроби
зірочки. Піди,
проконтролюй, як іде розбирання риби. А це що? Зябра? Зябра - геть! Як
приготувати юшку з зябрами? Ніяк! Всьому їх вчити треба! Хотіли тобі всю юшку
зіпсувати! До речі, бачиш,
біля зябер, на стику голови і хребта якийсь наріст? Цю кістку треба видалити
негайно. Вона дає гіркоту. Ось так, тепер
порядок. Можеш повертатися до казанка - саме час засипати пшоно. Не хочеш
пшоно, не треба! Тут ти вирішуєш. Приготування юшки - справа нелегка, а тобі в
радість. Картопля майже
готова? Пора солити. Солі так, щоб було трохи зверху, але не пересолене.
Коротше так, щоб риба взяла трохи солі, і вийшло в самий раз. Вже смачно? А ось
тепер рибку. Закладай її акуратно, але швидко. І не лізь туди більше ложкою!
Тільки зверху, тільки щоб спробувати! Почало закипати? Останній штрих -
зелень. Яка? Петрушка, кріп і зелена цибуля і ніяких базиліків і кінзи. Цих
екзотів залиш для шашлику, а ось лаврушку і перець горошком додай неодмінно.
Ось і все! Юшка готується, рецепт приготування в записну книжку. Тепер можна і до
чоловіків підійти, нехай плеснуть горілочки. Ти не п'єш? А хто сказав - пити? У
юшку її, в юшку! Що ти робиш? Постав пляшку! Стопочку - і досить! Заключний
акорд довір чоловікові. Головешка з
багаття з пирханням і шипінням входить у верхні шари юшки і ... все!
Приготування юшки закінчено! Фанфари, крики: Ура! Ура! Запаморочливі запахи!
Охи, ахи! Ти - зірка! Приготування юшки завершилося тріумфом! Тепер ти знаєш,
як приготувати юшку за правилами. ------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.
|