Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний.
--------------------------------------------------------------------
Мій блог про рибалку - фішингюкрейн на блогспот
Крупа потрібна з цілих зерен. Їх спочатку замочують в холодній, чистій воді протягом 2 годин, а потім каструлю ставлять на слабкий вогонь і варять. Розпарювання закінчують після того, як зерна 5-6 хвилин побудуть в киплячій воді. Після каструлю укутують і тримають до охолодження. Потім зерна промивають в друшляку і сушать на чистому папері.
Можна розпарити перлові зерна і в польових умовах. Побутовий термос заповнюють зерном на 1/4 його об'єму і заливають кип'ятком на 2/3 об'єму. Термос щільно закривають і залишають в ньому зерна до півтора годин, а після їх висипають в поліетиленовий пакет і пересипають панірувальними сухарями енергійно перетрушуючи. До гарячої перловки сухарі дуже добре прилипають і при лові відділяючись і обпадаючи шматочками привертають рибу.
Зберігають зерна в злегка промасленій ганчірочці або в пластиковій коробочці. Насаджують знову ж таки по декілька штук. Ловлять донкою і поплавцевою вудкою ляща, сазана, плотицю, красноперу, густеру, уклейку і карася.
Перловка
Виїжджаючи на рибалку, не варто обмежуватися одним видом насадки. Навіть якщо ви орієнтуєтеся всього на один вид риби, або у водоймищі, як часто це буває на окрім одного виду риби нічого іншого не водиться, краще брати з собою дві-три різних насадки. Особливо це допомагає при млявому, вимотуючому клюванні, коли риба є обережною. Спробуйте запропонувати рибі різноманітніше меню, наприклад, перловку. Ця насадка також проста в приготуванні, дуже міцно тримається на гачку і дозволяє позбавитися від докучливої риб'ячої дрібноти.
Дві-три столові ложки крупи (отриманої з цієї кількості насадки вистачає на цілий день лову навіть при дуже інтенсивному клюванні) засипте в термос і залийте кип'ятком. Через 45 хвилин зліть запарену крупу через друшляк, остудіть і покладіть в харчовий посуд. Пластиковий посуд, не призначений для гарячих продуктів, або пластик для нехарчових цілей не підходять - у перловки може з'явитися дуже неприємний запах, що негативно позначиться на клюванні. Загалом, насадка вже готова. Розпарена перловка має ніжний, приємний запах з легким фруктовим відтінком, що добре привертає рибу. Його можна підсилити, додавши в термос при запарюванні або ложку квіткового меду, або порізане на шматки яблуко середнього розміру.
Не на всіх водоймищах риба привчена до перловки і спочатку може здатися, що ця насадка неефективна. Положення легко виправити, додавши в підкормку пару жмень перловки. Риба досить швидко розкуштує її і почне інтенсивно брати на цю насадку.
Перловка надає риболовам найбільше поле для експериментів. Додаючи до неї різні ароматизатори і активатори клювання, можна добитися вражаючих результатів, оскільки цю насадку охоче сприймають і передають найрізноманітніші запахи і відтінки смаку.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.
|