Лин в гострому соусі - 1 Квітня 2013 - Все о рыбалке
Главная Риболовля на Горохівщині Регистрация

Вход

Приветствую Вас Гість | RSSЧетвер, 08.12.2016, 17:21
Меню сайта

Форма входа


Статті про ловлю риби
Новини [46]
Новини про риболовлю на Горохівщині, Волині, Україні та в цілому світі
Риби [17]
Риби, які можна піймати в Горохівському районі.
Спінінгова ловля [55]
Все що стосується спінінгової ловлі
Боковий ківок (літня мормишка) [8]
Все про ловлю риби з боковим ківком або літня мормишка
Поправочна ловля [30]
Ловля на поправочну вудочку та все що з нею пов’язано
Донна ловля [23]
Класична донна ловля, фідер, пікер – техніка и тактика ловлі
Ловля риби з льоду [37]
Все, що стосується риболовлі з льоду.
Риболовні аксесуари [40]
Риболовні речі, дякуючи яким ловити рибу більш зручно та приємно.
Зроби сам! [27]
Все, що можна зробити своїми руками для рибної ловлі.
Відео про риболовлю [22]
Відео яке мені сподобалось і з якого можна почерпнути щось корисне.
Кухня [23]
Смачні страви, які можна приготувати з пійманої риби
Блог [98]


Главная » 2013 » Квітень » 1 » Лин в гострому соусі
13:26
Лин в гострому соусі
Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний. 
-------------------------------------------------------------------- 

Гостренька і дуже смачна рибка для святкового столу. Всім нам відома риба лин з роду коропових не поступається своїм смаком палтусу або судаку і навіть в чомусь перевершує їх. М'яке тонке середньої жирності м'ясо так і тане в роті, а в особливості, якщо така рибка приготовлена ​​з ароматним соусом. Готуємо лин в гострому соусі!

Інгредієнти для приготування лина в гострому соусі:

Для риби:

Риба лин - 1 штука

Лимон - половина

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Лайм, свіжі листя - 3-4 штуки

Базилік, свіжі листя - 3-4 штуки

Перець чилі - 1-2 перчинки до 2 сантиметрів у довжину

Оливкова олія - ​​3-4 столові ложки

Борошно пшеничне просіяне - 4-5 столових ложок

Лимонник, листя сушені мелені - 1 чайна ложка

Для соусу:

Рослинна олія - ​​1-2 столові ложки

Лимон - половина

Каррі паста - 1-1,5 столові ложки

Цукор - 2 столові ложки

Жир риб'ячий - 1 столова ложка

Томатна паста - 1 столова ложка

Вода чиста дистильована - 100-150 мілілітрів

Інвентар для приготування лина в гострому соусі:

Плита, глибока каструля, скребок, обробна дошка, паперові кухонні рушники, ніж, глибока миска, сковорода, кухонні лопатка, тарілка - 3 штуки, миска, столова ложка, чайна ложка, сотейник.

Приготування лина в гострому соусі.

Крок 1: готуємо рибу

Поставте на плиту, включену на сильний рівень глибоку каструлю повну проточної води, доведіть до кипіння і вимкніть плиту. Тушки сирого лина, опустіть в окріп на 1-2 хвилини для того, щоб зійшов слиз і пом'якшилася луска. Потім відчистіть рибу скребком від луски, витягніть кишки. Голову і плавники відрізати не треба. Промийте рибу під проточною водою від решти дрібної луски і крові, а всередині від пліви. Укладіть тушки на обробну дошку, обсушіть паперовими кухонними рушниками від зайвої рідини і зробіть ножем надрізи поперек або хрест - навхрест по всій тушки. Натріть рибу за смаком сіллю з чорним меленим перцем, всередині і зовні, і побризкайте соком з половинки лимона. Просто вичавіть сік прямо на чищену рибу з обох сторін і укладіть тушки в глибоку миску просолитися і промаринуватися в лимоні.

Крок 2: смажимо рибу

Включіть плиту на сильний рівень, поставте на неї сковороду з оливковою олією для розжарювання. У розпечене масло покладіть попередньо миті і обсушені перець чилі, листя базиліка і лайма.

Обсмажте зелень і перець до хрусткої скоринки, витягніть їх за допомогою кухонного лопатки і укладіть на окрему тарілку.

Поки обсмажується зелень, в окремій тарілці за допомогою столової ложки змішайте просіяне пшеничне борошно і сушені перемелені листя лимонника. У цій борошняній суміші обваляйте рибу з усіх боків і не забудьте обробити її цим же борошном всередині. Прикрутіть плиту на середній рівень, укладіть тушку лина в розпечене, ароматизоване масло і обсмажте з обох боків до красивої золотисто-коричневої скоринки.

Періодично перевертайте рибу з одного боку на інший для рівномірного обсмажування кухонною лопаткою. З кухні буде розноситися божественний аромат, але не поспішайте пробувати цю смачну рибку, доведіть це блюдо до шедевра. Обсмажену рибу викладіть на тарілку.

Крок 3: готуємо соус

Візьміть глибокий сотейник і поставте його на плиту, включену на середній рівень. Налийте в сотейник рослинну олію, розжарте його і покладіть у нього гостру пасту каррі і томатну пасту. Протушкувати ці два інгредієнти протягом 1-2 хвилин для того, щоб вони випустили аромат.

Потім додайте в сотейник цукор, риб'ячий жир, чисту дистильовану воду і видавіть в загальну масу сік з половини лимона. Всі інгредієнти ретельно перемішайте дерев'яною лопаткою до однорідної маси. Спробуйте трохи соусу і якщо треба досоліть його, але не забувайте про те, що ви солили рибу.

Варіть соус протягом 3-5 хвилин, періодично перемішуючи. Доведіть його до тієї густоти, яка вам потрібна, якщо вам потрібен більш рідкий соус, додайте більше води, якщо більш густий варіть його довше до згущення. Періодично пробуйте соус і доводите його до потрібного вам смаку, наприклад любителям покисліше можна додати більше лимонного соку, любителям погостріше можна додати більше пасти каррі.

Полийте готовим соусом рибу, що лежала на тарілці, і посипте обсмаженим перцем чилі з листям базиліка і лайма.

Крок 4: подаємо лин в гострому соусі

Лин в гострому соусі подається в гарячому вигляді, покладений на тарілку, политий соусом і посипаний обсмаженими листям базиліка, лайма і перцем чилі. Іноді замість того, щоб поливати рибу соусом його подають окремо в соуснику. Разом з рибою на стіл в обов'язковому порядку подаються рисові коржі або відварений рис з овочами. Смакувати рибку, приготовлену за цим рецептом приємно куштувати з сухим або напівсолодким білим вином, в принципі лин в гострому соусі йде відмінно і під горілку або саке. На смак ця риба виходить кисло-солодкою з яскраво вираженим відтінком гостроти, а аромат у неї просто запаморочливий.

Смачного!

Поради:

- Для приготування цієї страви ви можете брати будь-який вид риби, це може бути судак, палтус, щука, товстолоб або ваша улюблена риба.

- Замість лимона можна використовувати сік лайма або концентрований лимонний сік, який можна придбати в будь-якому магазині.

- Якщо ви любите ну дуже гостру їжу можете протушкувати рибу в соусі кілька хвилин і після укласти її на тарілку і полити соусом.

- Пасту каррі ви можете приготувати самі, для цього вам знадобитися, на 100 грам готового продукту перець чилі 6 штук, по 1 чайній ложці чорного меленого перцю, подрібненого коріандру, солі, лемонограсса, імбиру, рослинного масла, і куркуми. По 2 чайні ложки сушеного куміна, цедри лимона або лайма, і паприки. Подрібніть і змішайте інгредієнти в блендері, якщо паста вийде сильно густою, додайте чистої дистильованої води або більше рослинної олії.

------------------------------ 

Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.

Категория: Кухня | Просмотров: 522 | Добавил: Vasya | Теги: лин смачний?, Лин в гострому соусі, напій для лина, блюда з лина, що приготувати з лина, на кухні з лином, готуємо, соус для лина, як подавати лина | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архив записей

photo
Наш опрос
Чому Ви не реєструєтеся на сайті?
Всього відповідей: 24


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Друзья сайта
  • Все об играх
  • Мой заработок в Интернете
  • Пошук

    Copyright MyCorp © 2016Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz