Закуска з оселедця - 10 Листопада 2013 - Все о рыбалке
Главная Риболовля на Горохівщині Регистрация

Вход

Приветствую Вас Гість | RSSНеділя, 11.12.2016, 03:13
Меню сайта

Форма входа


Статті про ловлю риби
Новини [46]
Новини про риболовлю на Горохівщині, Волині, Україні та в цілому світі
Риби [17]
Риби, які можна піймати в Горохівському районі.
Спінінгова ловля [55]
Все що стосується спінінгової ловлі
Боковий ківок (літня мормишка) [8]
Все про ловлю риби з боковим ківком або літня мормишка
Поправочна ловля [30]
Ловля на поправочну вудочку та все що з нею пов’язано
Донна ловля [23]
Класична донна ловля, фідер, пікер – техніка и тактика ловлі
Ловля риби з льоду [37]
Все, що стосується риболовлі з льоду.
Риболовні аксесуари [40]
Риболовні речі, дякуючи яким ловити рибу більш зручно та приємно.
Зроби сам! [27]
Все, що можна зробити своїми руками для рибної ловлі.
Відео про риболовлю [22]
Відео яке мені сподобалось і з якого можна почерпнути щось корисне.
Кухня [23]
Смачні страви, які можна приготувати з пійманої риби
Блог [98]


Главная » 2013 » Листопад » 10 » Закуска з оселедця
22:38
Закуска з оселедця
Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний. 
-------------------------------------------------------------------- 

Вихід: 2 порції

Підготовка: 10 хв.

Приготування: 10 хв.

Готується за : 20 хв.

Оселедець, зелена цибуля, оцет і масло - а далі або аперитив, або просто картопля «у мундирі». Неймовірно смачно.

Інгредієнти:

3 атлантичних оселедеця пряного посолу;

1 пучок зеленої цибулі;

5-6 ст. л. соняшникової олії;

1 ст. л. харчового оцту 6%.

Приготування

Народний оселедець «івасі», власне не є оселедцем. Івасі - далекосхідна сардина. А оселедець івасі - не більше ніж торгова назва, отримана завдяки зовнішній подібності цієї риби з оселедцем і схожістю засолу. До речі, з японської «ма-івасі» перекладається як «сардина».

Вибрати оселедців у магазині не складніше ніж вміння перемикати канали телевізора. Оселедець повинен бути без пошкодження, вм'ятин і плям «іржі». Світло-сріблястий живіт, темна, чорно-синя спинка. З оселедця не повинна сочитися червона рідина . Якщо є можливість непомітно сунути палець в розсіл - спробуйте на смак. Надлишок солі , або присмак кислоти - відразу йдіть звідти. І ще, не купуйте оселедець «з вітрини», він обвітрений і сухий. Оселедець повинен бути в розсолі весь час. В ідеалі - попросіть , щоб вам в кульок з вашим оселедцем плеснули трохи розсолу.

Оселедець хороший і сама по собі і у складі страв. Форшмак з оселедця , салати із оселедця, знамените народне блюдо «оселедець під шубою» - знайомі кожному.

Багато суперечок на тему: чи треба знімати шкуру. Я знімаю. Нічого в шкурі оселедця немає такого приємного , щоб її залишати. Так що - на ваш розсуд . Я завжди роблю поздовжній розріз по спині від голови до хвоста - неглибоко, щоб тільки надрізати шкуру. А далі пальцями здираю шкуру, вона як плівка і знімається в один захід .

Багато люблять їсти голову. Не розумію. Я голову відрізаю відразу за зябровими кришками. Я також відрізаю хвіст, ближче до хвостового плавника.

Ножем розрізаю черево, відрізаючи тонкий шматочок разом з плавниками . Всі нутрощі оселедця видаляю. Ретельно вичищаю внутрішню порожнину від темної плівки, яка покриває стінки, і залишки внутрішніх органів, які намертво прилипли до хребта.

З оселедця знімаю два філе. Дуже ретельно видаляю всі реберні, і по можливості - великі видимі кісточки вздовж хребта. Особливо ретельно треба видалити дрібні кісточки - залишки плавців. Вони є по середині спинки , біля відрізаної голови і від хвоста до черева знизу. Щоб не морочитися , ці частини можна просто відрізати .

Рекомендую оселедець нарізати поперек філе, шматочками не ширше ніж пів довжини сірника. Якщо при нарізуванні виявилися кісточки , їх варто видалити. Скласти шматочки оселедця в оселедницю, так, щоб вони виглядали як ціла риба. Це для естетів. Ми робимо простіше - просто складаємо шматочки оселедця в глибоку миску.

Зелена цибуля, краще прямо з городу . Потрібно тільки зелене «перо» . Білу частину ми не використовуємо. Кількість цибулі строго на ваш смак. А на мій смак - її можна додати багато. Дрібно нарізати. Висипати на оселедець.

Перемішати оселедця з цибулею. Якщо ви фігурно виклали оселедці у оселедницю - перемішувати не треба, щоб ваші труди не пропали. Просто посипте цибулею.

Додати 1 ст. л. 6 % звичайного харчового оцту. У мене є знайомі , які вважають за краще, щоб оцту було багато. Ну, на смак і колір ...

Перемішати все акуратно, щоб і оселедець і зелена цибуля трохи вкрилися оцтом. І тільки потім полити соняшниковою олією. Ще раз перемішати.

З цього моменту ситуація може стати мало керованою, тому що при вигляді такої чудової страви, вже мало хто здатний себе контролювати.

Кому хочеться картоплі «в мундирі» - приготуйте, враховуючи, що в мікрохвильовій печі 6 картоплин середнього розміру готуються 10-12 хвилин. Кому гостро захотілося чарку крижаної горілки - не здумайте собі відмовляти.

Приємно апетиту!

------------------------------ 

Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.

Категория: Кухня | Просмотров: 668 | Добавил: Vasya | Теги: сєльодка, рибні страви, пригтування оселедця, оселедець з картоплею, Закуска з оселедця, блюдо до оселедця, засолка оселедця, рецепт оселедця | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архив записей

photo
Наш опрос
Ваш улюблений вид ловлі?
Всього відповідей: 295


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Друзья сайта
  • Все об играх
  • Мой заработок в Интернете
  • Пошук

    Copyright MyCorp © 2016Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz