Главная Риболовля на Горохівщині Регистрация

Вход

Приветствую Вас Гість | RSSВівторок, 16.04.2024, 07:12
Меню сайта

Форма входа


Статті про ловлю риби
Новини [45]
Новини про риболовлю на Горохівщині, Волині, Україні та в цілому світі
Риби [17]
Риби, які можна піймати в Горохівському районі.
Спінінгова ловля [55]
Все що стосується спінінгової ловлі
Боковий ківок (літня мормишка) [8]
Все про ловлю риби з боковим ківком або літня мормишка
Поправочна ловля [30]
Ловля на поправочну вудочку та все що з нею пов’язано
Донна ловля [23]
Класична донна ловля, фідер, пікер – техніка и тактика ловлі
Ловля риби з льоду [37]
Все, що стосується риболовлі з льоду.
Риболовні аксесуари [40]
Риболовні речі, дякуючи яким ловити рибу більш зручно та приємно.
Зроби сам! [27]
Все, що можна зробити своїми руками для рибної ловлі.
Відео про риболовлю [17]
Відео яке мені сподобалось і з якого можна почерпнути щось корисне.
Кухня [23]
Смачні страви, які можна приготувати з пійманої риби
Блог [98]


Главная » 2013 » Квітень » 1 » Маринована скумбрія
16:44
Маринована скумбрія

Шановні користувачі, не забувайте коментувати статті і виставляти їм оцінки. Також голосуйте в наших опитуваннях. Буду вам дуже вдячний. 
-------------------------------------------------------------------- 

Маринована скумбрія - це смачне рибне блюдо, яке можна поставити на святковий стіл і головне - порадувати гостей і близьких натуральним і дуже смачним продуктом, який ми самотужки замаринували в домашніх умовах. Маринована скумбрія дає приємний аромат і вишуканий смак незамінних спецій, які в поєднанні з рибою дають незабутнє враження від страви. Так просто і так економно за часом!

Інгредієнти для приготування маринованої скумбрії:

Риба скумбрія середніх розмірів - 2 штуки

Насіння коріандру цільні - 1 столова ложка

Сіль - 2 столові ложки

Оцет столовий - 2 столові ложки

Перець чорний мелений - 1 чайна ложка

Вода очищена - 250 мілілітрів

Інвентар для приготування маринованої скумбрії:

Обробна дошка, ніж, чайна ложка, столова ложка, кухонні ножиці, скляна стерилізована банка (однолітрова), скляна кришка для банки, середня миска, холодильник.

Приготування маринованої скумбрії

Крок 1: очищаємо рибу

Насправді для такої страви, як маринована скумбрія підходить будь-яка риба на ваш смак. Це може бути і оселедець, і салака, і щука, і лящ, і короп, і судак, а також форель. Але перевагу я віддаю найбільше скумбрії. Адже ця рибка не тільки менш кістлява, вона також дає нашому організму корисні мікроелементи. До її складу входять такі речовини, як калій, фосфор, натрій, кальцій і залізо. Крім усього вона дає нам такі вітаміни, як А, В, D і С. Також вона жирна і у цього виду риби м'яке і ніжне м'ясо. Тому першою справою  потрібно обробити скумбрію. До речі, цей рибний інгредієнт ще й зручно обробляти, так як він не забирає багато часу і з ним не виникають різні нюанси, наприклад, очищення риби від луски. Отже, добре промиваємо скумбрію під проточною водою і викладаємо її на обробну дошку. За допомогою ножа розрізаємо черевце риби вздовж тушки і видаляємо всі нутрощі.

Після - відрізаємо голову риби, так як вона нам не знадобиться.

За допомогою кухонних ножиць відрізаємо у скумбрії плавники і потім - ще раз промиваємо під проточною водою.

Ножем розрізаємо скумбрію на порційні шматочки, а хвостик відкладаємо вбік.

Оброблений компонент викладаємо в стерилізовану скляну банку.

Крок 2: готуємо розсіл

Виливаємо в середню миску очищену воду, оцет і додаємо сіль. Перемішуємо всі компоненти за допомогою столової ложки до однорідності, а також до тих пір, поки не розчиниться сіль.

Крок 3: готуємо мариновану скумбрію

У банку з рибними шматочками додаємо насіння коріандру і чорний мелений перець і заливаємо все приготованим розсолом.

Закриваємо щільно банку кришкою і ставимо блюдо в холодильник маринуватися в розсолі протягом 3-х днів.

Крок 4: подаємо мариновану скумбрію

Вже через кілька днів скумбрія добре просочиться розчином і замаринується. Таку страву можна подавати і з картоплею, і з вареними макаронними виробами, і просто так посмакувати з пляшкою пива. Також мариновану макрель можна поставити на святковий стіл, заздалегідь прикрасивши блюдо листям салату.

Приємного вам апетиту!

Поради:

- Хвостики і голови скумбрії, що залишилися не викидайте, так як з них можна приготувати дуже смачний рибний бульйон, який також можна подавати на стіл зі скибочкою хліба.

- Крім чорного меленого перцю і насіння коріандру можна додавати в блюдо будь ароматні спеції на ваш смак.

- Рибу зберігати тільки в холодному місці і не більше 5-7 днів.

- При виборі риби звертайте увагу на свіжість і якість продукту. Очі в будь-якої риби, не тільки скумбрії, повинні бути прозорі, а не каламутні; червоні або рожеві зябра; без стороннього запаху і, звичайно ж, риба повинна бути однорідною щільною консистенції з пружною шкірою.

- Якщо ви придбали рибу, але готувати таке блюдо, як мариновану скумбрію збираєтеся в інший день, тоді краще обробити скумбрію в момент покупки. Для цього добре промиваємо головний інгредієнт під проточною холодною водою і висушуємо за допомогою паперового рушника. Потім викладаємо рибу на тарілку і обмотуємо ємність харчовою фольгою або плівкою. Зберігаємо в холодильнику в самому холодному місці.

------------------------------ 

Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.

Категория: Кухня | Просмотров: 3128 | Добавил: Vasya | Теги: маринад для скумбрії, з чим їсти скумбрію, Маринована скумбрія, кухня, скумбрія смачна риба?, напої для маринованої скумбрії, як приготувати скумбрію | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архив записей

photo
Наш опрос
Ви приймаєте участь в змаганнях з риболовного спорту?
Всього відповідей: 32


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Друзья сайта
  • Все об играх
  • Мой заработок в Интернете
  • Пошук

    Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz