Щука спрадавна вважається делікатесною рибою. М'ясо щуки пісне і при цьому смачне. Але відрізняється сухуватістю, особливо у великих екземплярів. При неправильному приготуванні щуче м'ясо з делікатесного перетворюється на посереднє блюдо. Готувати найкраще страви з щуки в духовці. При запіканні м'ясо виходить соковитим, воно зберігає мікроелементи і вітаміни.
Окрасою столу стане фарширована щука в духовці. Фарширувати щуку можна по різному. Підійдуть різні каші, шпик, фрукти, м'ясо. Але кращим гарніром будуть овочі. Вони корисні, доступні, легко просочуються ароматними соками від приготованої страви.
Приготування щуки в духовці почнемо зі збору інгредієнтів. На 1-1.5 кг. щуки знадобляться 150 г. масла, петрушка, ріпчаста цибуля, селера, морква, приправи. Все це кладемо в змащену маслом гусятницю. Солимо і перчимо до смаку. Щоб збереглися всі соки, кришку можна запечатати тістом. Готується фарширована щука в духовці в середньому півгодини.
Щука, тушкована в духовці з картоплею готується так. Невеликі щучки (вони смачніші) чистяться, потрошать, відрізаються голови і хвости. Потім нарізається чищена картопля дуже тонкими скибочками. Слідом кільцями нарізаються ріпчасту цибулю, томати і часник. Далі в глибоку жаровню підливаємо не економлячи соняшникової олії. Викладаємо картопельку і цибулю з часником одним шаром. Солимо. Зверху кладемо розрізані вздовж хребтів щучі тушки. На них - другий шар з картоплі, цибулі та очищених томатів. Замість перцю смачніше приправити спеціальними сумішами для риби. Прикриваємо все це шубою з майонезу і - в духовку! В залежності від температури приготування триває 25-35 хвилин.
Дуже простий але смачний рецепт - щука в духовці у фользі. Знадобиться досить велика річкова хижака щука, лимони, зелень та спеції за смаком, майонез. Щуку патрошимо і фаршируємо лимонами з пряною зеленню. Зверху рибу щедро натираємо улюбленими спеціями і обливаємо майонезом. Викладаємо на фольгу, загортаємо і поміщаємо на деко в прогріту духовку. Готується щука в закритому стані хвилин 20 при 200 градусах. Потім можна фольгу злегка відкрити, щоб підрум'янилися і підсохла шкірочка. Слідкуйте, щоб не витекли всі соки! І ще потримати з прочиненою фольгою в духовці близько 15 хвилин. Перед подачею щучку поливають соусом. Його готують, змішуючи 4 ложки сухого вина і 200 мл. густого майонезу з додаванням перцю, каррі та солі.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на сайт www.on-fishing.ucoz.com - Риболовля на Горохівщині.